Ποικιλιακή Σύνθεση:
Σαββατιανό 100%
Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Aμπελουργική ζώνη Πλαταιών Βοιωτίας. Παλαιός Aμπελώνας (40 έως 60 έτη) περιμετρικά του γεωγραφικού διαμερίσματος Πλαταιών σε υψόμετρα 280 έως 380 μέτρων.
Οινοποίηση / Παλαίωση:
Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες.
Παραμονή του κρασιού για 2 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Κρυστάλλινο, λαμπερό με υποκίτρινο χρώμα, με ελαφρά πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη έντονη, τυπική της ποικιλίας, με αρώματα λευκών λουλουδιών, εσπεριδοειδών και διακριτικών αρωματικών βοτάνων.
Στο στόμα είναι γεμάτο με εξαιρετική ισορροπία – δροσιά και φινέτσα.
Ζωηρή και μακράς διάρκειας επίγευση.
Αρμονία:
Συνοδεύει ισορροπημένες πράσινες σαλάτες, ζυμαρικά, ψητά λαχανικά, αφρόψαρα τηγανιτά, θαλασσινούς μεζέδες και πολύ μεγάλη ποικιλία ψαριών στη σχάρα.
Ιδανική απόλαυση στους 11-12ο C.