side-area-logo
Image module

Ορειβάτης Άγριες ζύμες / αφιλτράριστο

Ta παλιά κλήματα Σαββατιανού δίνουν ένα ξεχωριστό κρασί που ζυμώνεται με άγριες ζύμες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο διατηρώντας έτσι όλη την τυπικότητα της ελληνικής ποικιλίας.

Ποικιλιακή Σύνθεση:
Σαββατιανό 100%

Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Aμπελουργική ζώνη Πλαταιών Βοιωτίας. Παλαιός Aμπελώνας (40 έως 60 έτη) περιμετρικά του γεωγραφικού διαμερίσματος Πλαταιών σε υψόμετρα 280 έως 380 μέτρων.

Οινοποίηση / Ωρίμανση:
Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αυθόρμητη αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες.

Παραμονή του κρασιού για 18 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση και άλλους 4 μήνες στη φιάλη.

Γευστικά χαρακτηριστικά:
Κρυστάλλινο, λαμπερό με υποκίτρινο χρώμα, με ελαφρά πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη έντονη, τυπική της ποικιλίας, με αρώματα λευκών λουλουδιών, εσπεριδοειδών και διακριτικών αρωματικών βοτάνων.

Στο στόμα είναι γεμάτο με εξαιρετική ισορροπία – δροσιά και φινέτσα.

Ζωηρή και μακράς διάρκειας επίγευση.

Αρμονία:
Συνοδεύει ισορροπημένες πράσινες σαλάτες, ζυμαρικά, ψητά λαχανικά, αφρόψαρα τηγανιτά, θαλασσινούς μεζέδες και πολύ μεγάλη ποικιλία ψαριών στη σχάρα.

Ιδανική απόλαυση στους 11-12ο C.

  • Χάλκινο μετάλλιο για το “Ορειβάτης Άγριες ζύμες” εσοδείας 2019 στο διαγωνισμό Balkan Wine Challenge 2022
  • Χάλκινο μετάλλιο για το “Ορειβάτης Άγριες ζύμες” εσοδείας 2019 στο διαγωνισμό Decanter Wines Awards 2022
  • Χρυσό μετάλλιο για το “Ορειβάτης Άγριες ζύμες” εσοδείας 2019 στο διαγωνισμό Asian Wein Trophy 2022 (Summer tasting)
  • Χάλκινο μετάλλιο για το “Ορειβάτης Άγριες ζύμες” εσοδείας 2020 στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2023
  • Βαθμολογία 17 / 20 από το jancisrobinson.com το 2023 για το “Ορειβάτης Άγριες ζύμες” εσοδείας 2019
  • Βαθμολογία 17 / 20 από το jancisrobinson.com το 2023 για το “Ορειβάτης Άγριες ζύμες” εσοδείας 2020