Ποικιλιακή Σύνθεση:
Σαββατιανό 100%
Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Aμπελουργική ζώνη Εύβοιας. Παλαιός Aμπελώνας (40 έως 60 έτη) περιμετρικά του γεωγραφικού διαμερίσματος Πλαταιών σε υψόμετρα 280 έως 380 μέτρων.
Οινοποίηση / Ωρίμανση:
Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες.
Παραμονή του κρασιού για 3 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Απαλό λεμονί χρώμα και εκφραστική μύτη, με αρώματα λεμονιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ, lime, άγουρου βερίκοκου, πράσινου μήλου και λεμονανθών.
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και λιπαρή αίσθηση.
Ροδάκινο, νεράντζι, κορόμηλο, λεμόνι, λουίζα, κίτρο και γκρέιπφρουτ πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο σε κάθε γουλιά.
Αρμονία:
Συνοδεύει ισορροπημένες πράσινες σαλάτες, ζυμαρικά, ψητά λαχανικά, αφρόψαρα τηγανιτά, θαλασσινούς μεζέδες και πολύ μεγάλη ποικιλία ψαριών στη σχάρα.
Ιδανική απόλαυση στους 11-12ο C.