Ποικιλιακή Σύνθεση:
Λιάτικο 40%, Βραδυανό 40%, Syrah 20%
Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Αμπελουργική ζώνη Εύβοιας. Αμπελώνας 5 εκταρίων στο χωριό Καθενοί στους πρόποδες του Όρους Δίρφυς.
Οινοποίηση / Παλαίωση:
Προ ζυμωτική κρυοεκχύλιση και μακρά ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία
Περιοδική Μικρο -οξυγόνωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 24 μήνες.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Το χρώμα του είναι μέτριο ρουμπινί. Στην μύτη κυριαρχούν τα μαύρα φρούτα όπως το βατόμουρο, το μύρτιλο και το δαμάσκηνο, με νότες δέρματος σε δεύτερο πλάνο.
Στο στόμα είναι κομψό, με τα φρουτώδη στοιχεία να βγαίνουν μπροστά και τις τανίνες να είναι βελούδινες.
Αρμονία:
Συνδύασέ το με αρνάκι σιγοψημένο με βότανα, φιλέτο πάπιας με σάλτσα κόκκινων φρούτων, μοσχαράκι κρασάτο.
Ιδανική απόλαυση στους 16°C.