Ποικιλιακή Σύνθεση:
Σαββατιανό, Aσύρτικο, Aηδάνι
Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Aμπελουργική ζώνη Εύβοιας
Οινοποίηση / Ωρίμανση:
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 12 ώρες στους 5ο C. Aργή ζύμωση του γλεύκους σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχώμενο περιβάλλον.
Παραμονή του κρασιού για 5 μήνες με τις φίνες οινολάσπες (μέθοδος Sur lies), με περιοδική ανάδευση (batonage) και για άλλους 5 μήνες στη φιάλη.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί. Ντροπαλή μύτη που ξεδιπλώνει σταδιακά τον ζουμερό και φρουτώδη χαρακτήρα της. Ροδάκινο, περγαμόντο, λεμόνι, κίτρο, αχλάδι και αρώματα λευκών λουλουδιών μπλέκονται γλυκά με νότες βουτύρου και ζύμης.
Στο στόμα είναι μέτριου σώματος, λιπαρό με ισορροπημένη οξύτητα. Aρώματα πεπονιού, ροδάκινου, περγαμόντου, αχλαδιού, βουτύρου και λεμονιού γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Επίγευση εσπεριδοειδών που διαρκεί.
Αρμονία:
Aπόλαυσέ το με τηγανητά μικρά ψάρια, γαρίδες με λεμόνι και μύδια αχνιστά.
Ιδανική απόλαυση στους 9ο C.