side-area-logo
Image module

Gitane Μαλαγουζιά

Μια Μαλαγουζιά ασυμβίβαστη, με μόνη ταυτότητα την τυπικότητα της ιδιαίτερης αυτής ποικιλίας. Ένα κρασί που κάθε χρονιά έχει και μία άλλη ``μικρή πατρίδα``, έναν άλλο γενέθλιο τόπο.

Ποικιλιακή Σύνθεση:
Μαλαγουζιά 100%

Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Aμπελουργική ζώνη Στερεάς Ελλάδας. Για τη σοδειά του 2023 επιλέχθηκε συνεργαζόμενος αμπελώνας στην αμπελουργική ζώνη της Εύβοιας, με χαμηλή στρεμματική απόδοση (600Kg/Στρέμμα).

Οινοποίηση / Ωρίμανση:
Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον για 12 ώρες, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες.

Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης του κρασιού, πραγματοποιείται ωρίμανσή του για 4 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση (Batton age). To 30% του κρασιού ωριμάζει για 4 μήνες σε αμφορέα.

Γευστικά χαρακτηριστικά:
Λαμπερό υποκίτρικο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες.

Έντονη μύτη, με αρώματα λευκών λουλουδιών, περγαμόντο και άλλων εσπεριδοειδών.

Γεμάτο στόμα με διακριτική οξύτητα που καταλήγει σε μακριά και ευχάριστη επίγευση.

Αρμονία:
Συνοδεύει ισορροπημένες πράσινες σαλάτες, ζυμαρικά, ψητά λαχανικά και πιάτα τόσο της μεσογειακής όσο και της Ασιατικής κουζίνας.

Ιδανική απόλαυση στους 10-11ο C.

  • Αργυρό μετάλλιο για το “Gitane Μαλαγουζιά” εσοδείας 2023 στον διαγωνισμό IWSC (International Wine & Spirits Competition) 2024