Ποικιλιακή Σύνθεση:
Μαλαγουζιά 100%
Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Aμπελουργική ζώνη Στερεάς Ελλάδας. Για τη σοδειά του 2023 επιλέχθηκε συνεργαζόμενος αμπελώνας στην αμπελουργική ζώνη της Εύβοιας, με χαμηλή στρεμματική απόδοση (600Kg/Στρέμμα).
Οινοποίηση / Ωρίμανση:
Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον για 12 ώρες, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες.
Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης του κρασιού, πραγματοποιείται ωρίμανσή του για 4 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση (Batton age). To 30% του κρασιού ωριμάζει για 4 μήνες σε αμφορέα.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Λαμπερό υποκίτρικο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες.
Έντονη μύτη, με αρώματα λευκών λουλουδιών, περγαμόντο και άλλων εσπεριδοειδών.
Γεμάτο στόμα με διακριτική οξύτητα που καταλήγει σε μακριά και ευχάριστη επίγευση.
Αρμονία:
Συνοδεύει ισορροπημένες πράσινες σαλάτες, ζυμαρικά, ψητά λαχανικά και πιάτα τόσο της μεσογειακής όσο και της Ασιατικής κουζίνας.
Ιδανική απόλαυση στους 10-11ο C.