Ποικιλιακή Σύνθεση:
Μαλαγουζιά 60%, Μανδηλαριά 30%, Grenanche Rouge 10%.
Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Αμπελουργική ζώνη Βοιωτίας.
Αμπελώνας 10 έως 12 έτη για τη Μαλαγουζιά και το Grenanche Rouge, 30 έτη για τη Μανδηλαριά.
Οινοποίηση / Παλαίωση:
Συλλογή των σταφυλιών με το χέρι και γρήγορη μεταφορά τους στο οινοποιείο. Ψύξη των σταφυλιών, αποραγισμός και προζυμωτική συνεκχύλιση των τριών ποικιλιών. Aφαίμαξη, στατική απολάσπωση και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (14οC) σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές με γηγενής άγριες ζύμες.
O αποζυμωμένος οίνος παραμένει με τις λάσπες του για 10 μήνες με περιοδική ανάδευση (battonage).
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Στο ποτήρι είναι ροδαλό. Νότες φράουλας, κερασιού, φραμπουάζ, και λευκών λουλουδιών όπως τριαντάφυλλο, γιασεμί και αγιόκλημα.
Μέτριο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα.
Αρμονία:
Συνοδεύει πλούσιες σαλάτες, λευκά κρεατικά με λευκές ή κόκκινες σάλτσες, πάστα με γαρίδες ή αστακομακαρονάδα, γαρίδες σαγανάκι, παραδοσιακά λαδερά πιάτα ελληνικής κουζίνας.
Ιδανική απόλαυση στους 10ο C.