side-area-logo
Image module

Ορειβάτης Pinot Noir

Ποικιλιακή Σύνθεση:
Pinot Noir 100%

Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Αμπελουργική ζώνη Ορεινής Αιγιαλείας.
Αμπελώνας (9 ετών) σε υψόμετρα 640 έως 700 μέτρων.

Οινοποίηση / Παλαίωση:
Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου, προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για 4 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση. Παλαίωση στη φιάλη για τουλάχιστον 4 μήνες.

Γευστικά χαρακτηριστικά:
Φωτεινό ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι με πορφυρές και μωβ ανταύγειες.

Στην μύτη δροσερά αρώματα κόκκινων φρούτων με το δαμάσκηνο και το κεράσι σαν μόλις να τα έκοψες. Φράουλα σε πιο μαρμελαδένια μορφή, φραγκοστάφυλο και βατόμουρο συμπληρώνουν την φρουτένια πλευρά του χαρακτήρα του. Από εδώ και πέρα, ελαφρά ζωική αίσθηση μπέικον και δέρματος, νύξεις γραφίτη και γλυκόριζας ολοκληρώνουν το όμορφο σύνολο.

Μέτριου όγκου σώμα, το ίδιο δροσερό όσο η μύτη, με φίνα φρουτένια αρώματα που υποστηρίζονται από τις απαλές τανίνες και την ισορροπημένη οξύτητα. Κεράσι, φράουλα και φραγκοστάφυλο έχουν τον πρώτο λόγο, με τη γλυκόριζα να συμπληρώνει το ευχάριστο και ευκολόπιοτο σύνολο. Η καλής διάρκειας φρουτένια επίγευση αφήνει το κεράσι στο στόμα για ώρα. Απόλαυσέ το ελαφρώς δροσερό στους 15 βαθμούς.

Αρμονία:
Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ, συνδύασέ το με ζυμαρικά με ελαφριές κόκκινες σάλτσες, burger σολομού, κόκκινα κρεατικά στη σχάρα ή έναν ζουμερό μουσακά.

Ιδανική απόλαυση στους 15º C.